nie działa radio , może ktoś wie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

Witam,

Mam do Was takie pytanko: Po ilu km przy temp zew. ok 0 st.C macie 90 st C plynu chlodzacego ? U mnie przy jezdzie poza miastem dochodzi do 90 dopiero po ok. 7 km Ogrzewanie mam ustawione od poczatku na max ale wentylator na 1. Zreszta jak dam na regulacje zimno od poczatku to jest 90 moze po 6 km wiec mala roznica ...

Wczesniej mialem benzyne wiec nagrzewala sie duzo szybciej - slyszalem ze TDI slabo grzeja ( wysoka sprawnosc) ale czy u mnie jest w normie ? Bo jak nie to pewnie siada termostat....

Dzieki
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Glosniki sa podlaczone do wzmacniacza w radiu przestal dzialac uklad zalaczajacy wzmach czli remoute control . Sprawdzalem to wzmach dziala ale musze go zalaczac recznie. Wyciagnelem radio troche ciagnelem kablami ale bez przesady oczywisci i chcialem je podpiac pod kostke i teraz wogole nie dziala nie swieca sie diody kontrolne a ni nic przekrecalem kluczyk i tak dalej. Przy okazji da sie tak podlaczyc radio zeby calekiem kluczyk pominac? Radio bylo przykrecone wiec musialem demontowac schowek i z lewej
    te plastiki,kotre ida od wlacznika swiatel!
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

nie wiem czy dobrze Cię zrozumialem....
      Wynika z twojego opisu,że teraz nie działa Ci wzmak?
      Tak jakby nie dochodził prąd...musisz sprawdzić po kolei: bezpiecznik - może być dobry ale słabo kontaktować (miałem tak), czy np. masa się nie odłączyła, no i oczywiście jak ruszałeś radiem to zobacz czy kabel do remote gdzieś się nie odłączył....do sprawdzenia także bezpiecznik przy samym wzmaku.

Przy okazji da sie tak podlaczyc radio zeby calekiem kluczyk pominac?
      Da się trzeba zamienić kable prądowe, ale nie pamiętam dokładnie jak : napewno koledzy pisali na forum - polecam szukajkę... :wink:

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Z radia masz taki przewod, ktory daje +12V do wzmaka na wzbudzenie i tak trzyma. Zobacz czy sie to gdzies nie poodlaczalo. Z tego co piszesz to cale radio nie gra to i wzmak nie zagra :wink: Najlepiej to wyjmij to cale i poskladaj od poczatku do konca porzadnie a nie na tzw .... bo inaczej to ciagle bedzie sie cos rozlaczac. W radiu masz najczescie zolty przewod z bezpiecznikiem i to jest stale +12V a obok bedzie czerwony, do ktorego +12V jest podawane po przekreceniu stacyjki. Tak wiec ten czerwony dolutuj za bezpiecznikiem od strony radia pod zolty i bedzie grac na stale.
        Pancernie to radio miales skrecone :szeroki_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• rafalus
          L&K
          • 2005
          • 1140
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Cholera tak je przykrecilem ,ze kurde naprawy nie mozliwe!
          Ale wracajac do kazusu wzmach dziala!
          Radio wogole nie reaguje!
          To nie zalaczanie wzmacniacza wymusilo demontaz ale wlasnie po nim radio do reszty padlo bezpieczniki ok raczej tj 42 lub 43 bezpiecznik.
          Boje sie troche o instalacje ale ja tam w sumie nic nie uszkodzilem przeciez troche kable byly przyblokowane ale wszystko wyszlo !
          nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

• rafalus
            L&K
            • 2005
            • 1140
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bylem dzis z radiem u kolegi kable pasowaly wiec podloczylem je u niego i tez dupa
            nawet zadna dioda nie drga wiec o ile wszystkie piny sa tak samo poodloczone u niego i u mnie w kostce to wina radia ! TERAZ trzeba podloczyc jakies radio u mnie i sprawdzic instalacje. szkoda MIni Disca mojego ale juz mi troche obrzydl . Plusy to nie przeskakuje chyba ,ze jest 500m kostki kladzionej co druga na wyjscia 4 na wzmacniacz wysoki model no i jest fizycznie tylko trzeba naprawic!
            nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

4 to seria a 6 to norma w dobrym klocku

Komentarz

• rafalus
                L&K
                • 2005
                • 1140
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

padlo radio bylem oddalem do elektryka mam nadziej ,ze nie przez instalacje

[ Dodano: Sro 26 Paź, 05 13:48 ]
                instalacja ok radio dziala naprawa 30zl
                nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

• karmel
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1363

zna ktos jakiś dobry serwis sony w krakowie bo mi radyjo nie chce płyt oddawać!!! pomocy
                  TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

podjedż do ravisu ul brodowicza 6 zgłoś sie tam do Piotrka kolega z forum Cujo i on ci pomoże powiedz że jesteś odemnie lub z OCP

Komentarz

Pracuję...